24/7 Bereikbaar: 085 071 19 22

> Energie besparen > Warmtepompen > Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Het voordeel van een warmtepomp-boiler is dat het de warmte ventilatielucht die de woning uitgaat eerst gebruikt. Door de relatief hoge temperatuur van die ventilatielucht kan het rendement van de warmtepomp-boiler gunstig zijn.
 

Een warmtepompboiler heeft een beperkt vermogen. Er wordt immers in een woning maar een bepaald aantal m³ lucht per uur afgezogen. De energie die kan worden onttrokken is dus beperkt/afhankelijk van deze lucht hoeveelheid.

Meer ventileren heeft geen zin. Meer afzuigen uit de woning betekent immers ook dat er meer buitenlucht de woning in komt en die moet weer verwarmd worden. Meer energie onttrekken uit de bestaande hoeveelheid ventilatielucht heeft ook geen zin. Nu halen we bijvoorbeeld 10ºC energie uit de lucht, de lucht komt met 20ºC naar binnen in de warmtepompboiler en voeren we met 10ºC naar buiten. Als we uit dezelfde hoeveelheid lucht meer energie onttrekken betekent dat bijvoorbeeld dat we met 0ºC naar buiten gaan in plaats van met 10ºC. Daardoor komt de ‘verdampertemperatuur’ gemiddeld lager te liggen en dat heeft weer invloed op het rendement (het verschil tussen bron en doel wordt groter).

© Copyright 2021 Energie Positief | Privacy policy | Disclaimer
Realisatie & CMS: Pixel Creation